Ilya Ziblat Shay

Contrabas, Componist

Gestart in
2011
Einddatum
2019
Type musicus
Contrabas, Componist
Universiteit
Leiden University
Persoonlijke website
www.ilyaziblatshay.com
Nationaliteit
Israel
Ilya Ziblat Shay

Zijn muziek wisselt af tussen vrije en vaste structuren, verkent combinaties van geschreven materiaal en improvisatie en flexibiliteit voor de uitvoerder. Hij componeert voor instrumenten en electronica.

Zijn werk werd al uitgevoerd door onder andere het Asko ensemble, MAE (in samenwerking met dansgezelschap Leine & Roebana), ensemble Klang, de Ereprijs, Atlas ensemble, Corelli Youth Orchestra (Catalonië), ensemble Meitar, Musica Nova (Israël), St. George strings (Servië), mezzo Akiko Kozato, basspeler John Eckhardt. Hij heeft deelgenomen aan verscheidene festivals: ISCM World Music Days (Antwerpen, 2012), Scheld'apen festival (Antwerpen, 2011), 19th International Review of Composers (Belgrado, 2009), Tenso Dagen-festival voor hedendaagse koormuziek (Amsterdam, 2009), en Dag in de Branding (Den Haag, 2008). 

Als instrumentalist (contrabas/basgitaar) focust hij zich op hedendaagse muziek en improvisatie. He werkt regelmatig samen in een duo met de sopraan Elisenda Pujals Picó (gewijd aan hedendaags repertoire en nieuwe stukken); een duo met gitarist Roberto Garretón; en met het Israëlisch trio Hatzatz (met Maya Felixbrodt en Tomer Harari, electro-akoestische improvisatie met live videokunst). Hij heeft ook gespeeld met ensemble Klang, ensemble Modelo 62 en met Orquestra de Cambra de Vila-Seca.

Hij studeerde compositie en klassieke contrabas aan de Rubin Academy, de Tel Aviv University en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.